Pääsiäis- ja Juhannuskokko Konttilassa Puijolla.

Juhannuskokko Konttilassa Perjantaina 23.6.2017 syttyy noin 18.30 Klo 16.30 alkaen Suomen-hevosajelua, makkaran ja letun myyntiä pihagrillistä, grillin yhteydessä pihakaraokepiste, kahvila avoinna koko Juhannusillan niin kauan kuin kokko palaa. Vapaa pääsy. Tervetuloa! Katso ohjeita saapumiseen paikalle ja paikoitukseen alueella ajo-ohje kohdasta

2018 ei järjestetä Pääsiäiskokkoa runsaan lumen takia. Pääsiäiskokko on normaalisti Lanka-Lauantai-iltana eli Pitkäperjantain jälkeisenä Lauantaina. Kokon sytytys illan hämärtyessä. Pääsiäiskokkotapahtuma alkaa lasten Pääsiäismunien etsintäkilpailulla, letun- ja makkaran paistolla ja hevosajeluilla. Kokon sytytys n. klo 19

Lanka-Lauantaina pidettiin ennen pahoja voimia  loitolla polttamalla suuria tulia valaisemaan ympäristöä. Trullien kerrottiin silloin liikkuvan yöllä ja leikkelevän eläinten nahoista paloja ja säikyttelevän eläimiä niin, etteivät ne enää lypsä tai muni. Kokon korkealle nousevien savujen uskottiin pysäyttävän noitien lennon ja pudottavan heidät taivaalta luutineen.                     

"Kokonmäen torppa", eli Konttilan alkuperäinen nimi, on tullut tilan yläpuolisen Kokonmäki-nimisen harjanteen nimestä. Kokko-alkuiset paikkojen nimet viittaavat näillä paikoilla toimitettuihin muinaisiin tuli- ja kokonpolttomenoihin.

Haluammekin kutsua vanhoja perinteitä kunnioittaen kaupungin väen viettämään Pääsiäis- ja Juhannuskokkoiltaa Konttilaan joka vuosi Lanka-Lauantaina ja Juhannusaattona illan hämärtyessä. Kokon sytytyksen ja tilaisuuden alkamisen kellon aika ilmoitetaan kotisivuillamme sekä Savon Sanomien lehti-ilmoituksella Tapahtumat ilmoituksissa.

Ennen kokon sytyttämistä on mahdollisuus käydä rekiajelulla (kesällä kiesi-kyydissä) ja ostaa pihan grillistä  lammaskaalikeittoa ja muurinpohjalettuja sekä pannukahvia. Torppakahvila on auki koko illan ja sisältä voi ostaa muitakin leivonnaisia ja tilan omaa hunajaa.

Lapsille Pääsiäisohjelmana on myös pääsiäismunien etsintäkilpailu 5,-e/lapsi hintaan, missä kaikille on luvassa palkinto. Parhaimmille tietysti erityispalkinnot. Reki- tai kiesiajelulle pääsee katsomaan tilan talvista perinnemaisemaa  5,-e / henkilö hinnalla. Kesällä sama kierros hoituu kiesikyytinä.

Pääsiäiskokko sytytetään hämärän saapuessa kesä- ja talviajasta riippuen n. klo 19 tai 20 jälkeen. Juhannuksena aina heti klo 18 jälkeen. Tilaisuuteen voi siis tulla esim. lasten kanssa jo vähän aikaisemmin tai katsomaan sytytyshetkeä. Tilaisuus jatkuu kokon sytytyksen jälkeen.

Tapahtumien ja muidenkin tilaisuuksien myynnin yhteydessä kertyneet varat käytetään tilan perinnemaisema-alueen hoitotyöhön ja tilan toiminnan kehittämiseen sekä tilan eläinten ylläpitoon. 

Vapaa pääsy!

Katso vinkkejä saapumiseen Konttilaan ja paikoitukseen "Ajo-ohje" sivultamme vasemmalta.

TERVETULOA!