Konttilan eläimet ja hevosajelupalvelut

Pihamme navetassa asuu muutamia perinteisiä Suomalaisia kotieläimiä mm. Miilu-niminen Suomenhevonen sekä Jaakko ja Hemuli-nimiset kilipukit. Otamme myös satunnaisesti kesäisin lisää lampaita kesätöihin Konttilan hakamaaniityillä. Eläimet toimivat tilan ruohonleikkureina ja hoidamme niittämisen ohella niiden avulla Konttilan vanhaa perinnemaisemaa. Teemme Suomenhevosellamme perinteisiä maatilatöitä ja työajoja, joita vierailijoiden on mahdollisuus seurata tilalla melkein päivittäin. Järjestämme  rekiajeluita ja kiesiajeluita tilalla päivittäin sekä hevosmetsätöitä muuallakin tilauksesta. Navetassa asuu myös Laku-niminen kani ja 7 maatiaiskanaa.talomme pihapäivystäjän virkaa hoitavat Pikkutäplä ja Iitu nimiset Suomenajokoiramme.

Vaikkakin kaikki eläimet ovat hyvin kilttejä, on vanhempien silti aina pidettävä itse huolta perheen pienimmistä eikä pienimpiä lapsia saa päästää yksin eläinten luo, vaikka ne ovat aitauksissaan. Kahvilastamme voi ostaa eläimille sopivaa syötettävää pikkupusseissa, jotka sisältävät kuivaa leipää ja muuta syötettävää eläimille. Tulemme mielellämme mukaan opastamaan ja viemään eläinten luokse.

                                                     

Järjestämme tilauksesta ohjattuja vierailukäyntejä tilalle  lastentarha- ja koululais- ryhmille ja muillekin erityisryhmille.

Navetan ovien ollessa suljettuina, aina aukioloaikojen ulkopuolella tai isäntäväen ollessa poissa paikalta EI eläimiä saa silloin häiritä aukomalla tallin ovia eikä niitä lähestyä, jos ne ovat jostain syystä silloin ulkona.

Järjestämme Miilu-suomenhevosella reki- ja kiesiajelua kahvilamme aukioloaikoina sään salliessa päivittäin ja tilauksesta muinakin aikoina mm. erilaisten tilaisuuksien yhteydessä.                                                                                                                                 

 Meiltä voi kysyä myös talutusratsastusta lapsille ja ratsastuksen kokeilua myös erityisryhmille. Satula ja muut varusteet löytyvät meiltä.

Tilalla tuotetaan lisäksi omaa hunajaa ja mehiläistarhamme tuotteita voi ostaa sisältä kahvilasta. Järjestämme myös mehiläisten hoitoon tutustumiskäyntejä ryhmille tilauksesta.

Lisätietoja p. 050-5954434 .